אי-סבילות למזון מתאפיינת בעליה במספר נוגדני IgG בגוף בתגובה לצריכת סוגי מזון שונים ושכיחותה המדווחת היא עד %52 מהאוכלוסיה.
אנשים הסובלים מאי-סבילות למזון חווים סימפטומים מגוונים: החל מבעיות עיכול כגון שלשול, עצירות והרגשת נפיחות. השמנה וקושי בירידה במשקל. ועד כאבי ראש, מיגרנות ,הפרעות שינה, תשישות ועייפות.
אי-סבילות למזון בדרך כלל אינה מסכנת חיים, אך עלולה להשפיע על איכותם, והסובלים ממנה מתלוננים לעיתים קרובות על כבדות או ”ערפול“ והרגשה כללית לא טובה.
הסימפטומים של אי-סבילות למזון יכולים להופיע לאחר שעות רבות או אפילו ימים לאחר אכילת מזון מסוים ומסיבה זו קשה, לעיתים קרובות, לזהות את סוגי המזון הבעייתיים.