מה זה אי סבילות למזון?

אי-סבילות למזון מתאפיינת בעליה במספר נוגדני IgG בגוף בתגובה לצריכת סוגי מזון שונים ושכיחותה המדווחת היא עד %52 מהאוכלוסיה.

אנשים הסובלים מאי-סבילות למזון חווים סימפטומים מגוונים:  החל מבעיות עיכול כגון שלשול, עצירות והרגשת נפיחות. השמנה וקושי בירידה במשקל. ועד כאבי ראש, מיגרנות ,הפרעות שינה, תשישות  ועייפות.


אי-סבילות למזון  בדרך כלל אינה מסכנת חיים, אך עלולה להשפיע על איכותם, והסובלים ממנה מתלוננים לעיתים קרובות על כבדות או ”ערפול“ והרגשה כללית לא טובה.

הסימפטומים של אי-סבילות למזון יכולים להופיע לאחר שעות רבות או אפילו ימים לאחר אכילת מזון מסוים  ומסיבה זו קשה, לעיתים קרובות, לזהות את סוגי המזון הבעייתיים.